Damwand Twentekanaal

Kostenbesparende second opinion

De damwand van een gedeelte van het Twentekanaal is 50 jaar oud, een voor de hand liggende conclusie na aanleiding van deskresearch zou zijn dat de damwand toe is aan vervanging. De gemeente Lochem heeft echter besloten om Kunstwerkinspectie.nl een second opinion uit te laten voeren. 

Inspecteren om te kunnen adviseren

Aangezien er geen originele bouwtekening aanwezig is, is het advies gegeven om naast deskresearch ook technisch onderzoek uit te voeren om zo te ondervinden of gehele vervanging van de damwand noodzakelijk is of niet.

Om de huidige situatie van de waterbodem in kaart te brengen is door middel van een peilboot een multibeam-peiling uitgevoerd. Vervolgens is er een duikteam ingezet om een volledig beeld te krijgen. De duikers hebben de lengte van de stalen planken vastgesteld. Eind 2019 is dit onderzoek uitgevoerd en na het duikonderzoek en de multibeam-peiling bleek dat er slechts een aantal kleine beschadigingen aan de damwand zijn en er sprake is van corrosie rondom de waterlijn. 

Duurzaam denken

Om complete vervanging te voorkomen kunnen de enkele kleine beschadigingen gerepareerd worden. Op deze manier krijgt Gemeente Lochem een oplossing waarmee de damwand nog jaren mee kan.

.


Samen de eerste stap zetten

U krijgt van ons de eerste stap cadeau. Zonder verplichtingen. Zo krijgt u een reële indruk van onze kennis en kunde. Wij doen niet aan “snelle jongens (m/v)” die alleen het praatje komen houden. Een ervaren inspecteur/adviseur — degene die u ook verder in het traject gaat helpen — is uw gesprekspartner. Zo serieus nemen we u èn inspecties. In samenspraak bepalen we de omvang van een eventuele opdracht. Binnen vijf werkdagen ontvangt u desgewenst daarna een offerte voor stappen 2 tot en met 5.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.
image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml